Veiligheid en privacy

Alles over veiligheid en jouw gegevens.

v1.1 - 12.11.2018 - GDPR (General Data Protection Regulation)


Het beschermen van de privacy

Je bent op onze website terechtgekomen en dan? Onze website herkent op dat moment niet je e-mail adres of je domeinnaam.
Dit gebeurt wel op het moment als je een bestelling doet. Of als je reageert op een weblog artikel of iets post in een forum. Ook kun je verwachten dat we onderzoeksinformatie zullen bewaren om de site te verbeteren. In alle gevallen gaat het om informatie die je vrijwillig hebt gegeven.
Wij (soak.nl) spelen jouw gegevens niet door aan andere partijen. Tenzij jij uitdrukkelijk toestemming geeft.
Je kan je gegevens altijd inzien op je eigen account op soak.nl. Na inloggen kom je in je eigen beveiligde omgeving. Hier kun je kiezen om de gegevens te wijzigen. Heb je hier vragen over neem dan contact op met onze klantenservice.
Als we niet doen wat we beloven in onze privacy verklaring, neem dan ook contact met ons op.

1 mei 2018

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. soak bv acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • onze doeleinden duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • u eerst expliciet toestemming vragen om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
soak bv is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel bij de webwinkel soak.nl. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Als u vragen heeft, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met soak bv.

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij. Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres en naw-gegevens. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Voor het afhandelen van de bestellingen werken wij samen met:

Ons postbedrijf DP; Dynalogic
Paazl, robinhq, wasco bv, Copernica, Onze betalingsprovider Adyen

Ook delen we gegevens met de volgende partijen, die op maat gesneden advertenties voor ons aanleveren:

Criteo, Google, Facebook
Van deze partijen is Criteo, Google, Facebook gevestigd buiten de EU.

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres en naw-gegevens. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot u het account opheft. Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst. U kunt via uw account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij uw naw-gegevens en e-mailadres. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie.

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Via uw account kunt u dit ook doorgeven. Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel Met deze statistieken verbeteren we onze webwinkel om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen uw persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over u te weten te komen. Uiteraard zullen wij uw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden. Hiervoor gebruiken wij uw en bezochte pagina's. en ip-adres. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. We delen gegevens met de volgende partijen, die op maat gesneden advertenties voor ons aanleveren: Criteo, Facebook, Google

Van deze partijen is Criteo, Facebook, Google gevestigd buiten de EU.

Wij willen u graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail
  • via social media
U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Via uw account kunt u dit ook doorgeven.

Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij locatiegegevens (GPS) van u verzamelen. Hiervoor wordt op het moment zelf uw toestemming gevraagd. Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps, maar de gegevens kunnen ook worden gebruikt door bijvoorbeeld Google of Apple zelf. Daar hebben wij geen controle over. Lees dus altijd ook de privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieder.

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel.
In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt. Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer. Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen. (Let op: deze kunnen regelmatig wijzigen)

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:
Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer uw persoonsgegevens invoert

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Bas ten Kate en is bereikbaar per e-mail op bas@soak.nl en per telefoon op 0882203000 voor al uw vragen en verzoeken.

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben het laten corrigeren van fouten het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens

intrekken van toestemming bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens soak bv Koppelstraat 9

7391AK Twello
thuiswinkel@soak.com
0882203000

Cookies

Olifanten houden ook van cookies, als het maar zoet is toch? De cookies onder dit kopje bevatten geen zoetigheid, wel kleine beetjes informatie over jouw computer. Gegevens zoals artikelen die u in uw winkelwagen achterlaat.
Hier proberen we zo helder mogelijk over te zijn, vandaar hieronder nog extra informatie over deze cookies.

Functionele cookies

Deze cookies zorgen dat de site goed werkt. Functioneel dus. Ze onthouden of je bent ingelogd of welke producten je in je winkelmandje hebt liggen.

Onderzoek en analyse cookies

Met behulp van deze cookies zien we hoe de website werkt. Bijvoorbeeld welke pagina’s het meest bezocht worden. We kunnen niet zien wat jij als specifiek persoon doet op de site.

Advertising / tracking cookies

Hiermee kunnen we zien hoeveel banners er aangeklikt worden. Ook gebruiken we deze cookies om bezoekers te volgen op andere websites met advertentieruimtes. Zo kan er op die sites nog een advertentie aanbieding gedaan worden. Het is niet zo dat deze cookies jouw gedrag onderzoeken. Ze laten alleen aanbiedingen zien tot een bepaalde hoogte.

Geen cookies meer

Je kunt altijd in de instellingen van je browser alle cookies verwijderen. Ook kun je je browser zo instellen dat je deze cookies niet automatisch accepteert. Houd er rekening mee, dat deze cookies nodig zijn voor het goed functioneren van de website. Als je helemaal geen cookies accepteert, werkt de site mogelijk niet goed meer.

 

Cookies uitzetten in de browser

Internet Explorer

  • Kik op 'Extra'.
  • Klik op 'Internet-opties'.
  • Klik op het tabblad 'Privacy'.
  • Verplaats de schuifregelaar om je instellingen te kiezen.

Meer informatie: http://windows.microsoft.com/nl-NL/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

 

Google Chrome

  • Klik in het menu op 'Instellingen'
  • Selecteer ‘Browsergegevens wissen’
  • Klik op de ‘Cookies en andere site- en plug-in gegevens verwijderen’

Meer infomatie: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl&co=GENIE.Platform=Desktop

 

Mozilla Firefox

  • Klik op 'Menu' en vervolgens 'Opties'
  • Klik op 'Privacy'
  • Klik op 'Cookies'
  • Kies de instellingen

Meer informatie: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-informatie-websites-op-uw-computer-opslaan

 

Safari

  • Klik op 'Voorkeuren' uit het Safari-menu
  • Selecteer 'Beveiliging'
  • Vervolgens worden de cookie instellingen getoond
  • Kies je instellingen

Meer informatie: https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=nl_NL&locale=en_US

 

Overzicht cookies bij soak.nl

Type Naam cookie Doel van cookie Bewaartermijn Data met derden?
Functioneel   Inloggen en bijhouden wat er in je winkelmandje zit. Tijdens je bezoek aan soak.nl. Nee.
Analyse   Bekijken van hoe bezoekers surfen met als doel het verbeteren van de website. Geen termijn. Nee.
Advertising Google
Daisycon
Tradetracker
Zanox
E-Village
Facebook
Deze cookies worden geplaatst om banners en advertenties te verbeteren. Deze worden gedeeld binnen de betreffende advertentie netwerken. 30 dagen tot geen termijn. Nee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij gebruiken altijd een beveiligde verbinding als het gaat om gegevens overdragen of betalingen. De technieken die we gebruiken worden erkend als gangbare standaarden binnen de IT-sector.

In de kern van onze webshop lopen we voorop. We gebruiken de nieuwste technieken en daarmee lopen we voor op de meeste webshops. Jouw voordeel is een grotere veiligheid en betere afhandeling van je bestelling.

Betalingen gaan via de beveiligde verbindingen van Adyen. Dat betekent dat we de PCI DSS 3.1 standaard hanteren. Dit is een standaard dat wereldwijd wordt toegepast door de 5 grote creditcard bedrijven.

Soak.nl is lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Wij staan voor de wet "Bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten" (wetsvoorstel 26 861). Hierdoor zijn jouw rechten gewaarborgd in het hele koopproces.

Als je ons belt kun je anoniem je vraag stellen. We noteren geen gegevens van je. Natuurlijk zeg je je naam, dat is normaal, maar daar doen we dan niets mee.

Als je een bestelling plaatst, ontvangen we wel gegevens van je. Bijvoorbeeld je naam en adres om de bestelling te bezorgen. Als je belt met een vraag over je bestelling, dan kunnen we zien wie je bent en hebben we jouw gegevens paraat. Zo kunnen we je nog beter helpen.

Als je via e-mail contact met ons zoekt zonder dat je ooit een account hebt aangemaakt bij ons, blijft je vraag niet in ons systeem staan. Omdat we deze niet kunnen koppelen aan een account.

Als je jouw accountgegevens meestuurt koppelen we je vraag aan je account. We kunnen je dan een volgende keer nog beter helpen. Uiteraard zullen we alle informatie rondom je gedane bestelling, email communicatie. telefoon logs of welke informatie dan ook van je verwijderen indien je ons dat verzoek stuurt.

If you have any problems or concerns, please do not hesitate to get in touch with us! We're all ears and on hand to help at dataprotection@soak.com. Thank you!

Contact us If you want to exercise your rights, have a complaint, or just have questions, please contact us via the email address dataprotection@soak.com. We will work to a timescale of 1 month to provide you with your requested information.